Eğitim Hayatımıza Japon Dokunuşları

Eğitim Hayatımıza Japon Dokunuşları

Japonya'nın saygın eğitim kurumlarından Kansai Üniversitesinden Ph.D., Onursal Profesör, Kenichi Kubota artık yazıları ile Gakken Turkey ailesinin bir parçası. İzmir "Renkli Orman Okulları" ile yürütmekte olduğumuz proje kapsamında Japonya'daki ilkokullar ile buluşmamızı sağlayan Prof. Kubota bundan sonra makaleleri ile de eğitim hayatımıza katkı sağlamaya devam edecek.

Peki Prof. Kubota kimdir?

Kenichi Kubota Japonya Sınır Ötesi Eğitim Gönüllüleri Vakfı (JOCV) bünyesinde Filipinler’deki bir Japon lisesinde Fen Bilimleri öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra ABD Indiana University’de Eğitim Sistemi Teknolojileri alanında Doktora yapmıştır. Ardından, Kansai Üniversitesi’nde bilgi sistemleri ve eğitim ortam tasarımı alanlarında çalışmalarına devam etmiş, Japonya Eğitim Teknolojileri Derneği ile Japonya Eğitici Medya Derneği’nin başkanlığını yapmıştır.

Dr. Kubota Birleşik Krallık University of Reading’de misafir araştırmacı ve ABD University of Hawaii’de misafir profesör olarak görev yapmıştır. Uzmanlaştığı araştırma konuları arasında öğrenme ortam tasarımı, uluslararası eğitimin ve iletişimin geliştirilmesi yer almaktadır.

Halen Kansai University’de Onursal Profesör olarak görev yapmakta olan Dr. Kubota NPO Forum Direktörlüğünü üstlenerek i-Learning Creation (FILC) alanında çalışmaktadır. Aynı zamanda Osaka University of Economy and Law’da konuk profesör olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Yayımlanan çalışmalarından bazıları şunlardır: “Proaktif, İnteraktif ve Derinlemesine Öğrenme Ortamları ve ICT: Aktif Öğrenme yoluyla Nitelik ve Beceri Kazanımı” (Toshindo 2018) “Üniversite Seminerlerinden Kariyer Gelişimine: Yapısalcılık Temelinde ‘Kendini Keşfetme’ Sürecini Yaratacak Öğrenme Ortamları Tasarımı” (Kitaoji Shobo, 2020)., “Japonya’da Eğitim Sisteminin Yeniden Tasarlanması” (ortak yazar, Toshindo, 2016)., "Uluslararası İşbirliği Teorisi Araştırmacıları İçin Kaynak Kitap" (ortak yazar, Sekai Shisousha, 2005, son basımı 2016)., "Uluslararası Gönüllü Eğitimcilik" (Akashi Shoten, 2005)., "Katılımcı Kalkınma: Fakir Kesimin Başrolü Oynadığı bir Kalkınma Planı" (ortak yazar, Nippon Hyoronsha, 2002). "Yapısalcılık Paradigması ve Öğrenme Ortamı Tasarımı " (Kansai University Press, 2000)., "Kalkınma İletişimi: Dünya Vatandaşlığı için Küresel bir Ağ Oluşturmak " (Akashi Shoten, 1999). Cinsiyet, Kalkınma ve STK’lar: Kendi Kendimizi Güçlendirmek (ortak çevirmen, Shinhyoron, 1996).