Açılış Törenimiz 23 Mayıs Pazartesi Günü Gerçekleşti

Açılış Törenimiz 23 Mayıs Pazartesi Günü Gerçekleşti

23 Mayıs Pazartesi günü Karşıyaka VE otel konak bahçesinde gerçekleşen açılış törenimizde çocuklar, STEAM uzmanı Egemen Döğer eşliğinde gerçekleştirdikleri fen bilimleri deneyleri ile eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardı. Çocuklar kadar yetişkinlerin de büyük ilgisini çeken deney çalışmalarını tüm konuklar merak ve heyecanla izledi.

Törene Japonya’dan katılan şirket Yönetim Kurulu Üyesi Kenji Momota, açılış konuşmasında STEAM eğitimine erken yaşta başlamanın teknolojik gelişme ve inovasyonların yaratıcısı haline gelmedeki önemine değindi ve Gakken Turkey ofisinin bu amaca yönelik çalışmalara rehberlik etme amacı ile kurulduğunu anlattı. Öte yandan Bay Momota, ağırlıklı olarak eğitim ve yaşlı sağlığı alanlarında faaliyet gösteren grubun Türkiye’de açılan şubesi ile Türk-Japon işbirliğinin bu alanlara da taşınacağını belirtti.

Gakken Turkey olarak açılış törenimizde önemli bir gelişmeye ev sahipliği yaptık: Törende Gakken Turkey ile Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında endüstri 4.0 çerçevesinde endüstriyel otomasyon alanında önemli bir işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşma ile endüstriyel otomasyon alanındaki Ar-Ge çalışmaları hızlanırken, ulusal ve uluslararası projelerde karşılıklı destek sağlanması, çeşitli kurs, eğitim ve seminerlerin düzenlenmesi öngörülüyor.

Açılış törenimize katılarak sevinç ve heyecanımıza ortak olan tüm misafirlerimize, iyi dilek mesajları ve çiçekleri ile bizi gururlandıran davetlilerimize kucak dolusu teşekkürler…